Multicutureel Solidariteitsfestival Musada

P M S 

 
Welkom !

Festival musada Zondag

5 juli 2015

Markt Sittard

SOLIDARITEITSFESTIVAL MUSADA zondag 5 juli 2015 op de MARKT in SITTARD aanvang 12.00u-19.00u


Lees hier wat er allemaal is gebeurd op 5 juli 2015.

 

We zijn er weer en we  willen “verbinden”.


Musada is een Solidariteits- en Wereldmuziek-festival dat al meer dan 25 jaar plaatsvindt. Op 5 juli 2015 is het hart van Sittard weer een smeltkroes van geuren, klanken, kleuren en bewegingen die  éénmaal per jaar de lucht boven de Markt in Sittard doet trillen.....omdat het Wereldmuziekfestival Musada neerstrijkt.


Het thema voor 2015 is; VERBINDEN.

Wij denken dat het niet moeilijk te raden is wat we daarmee bedoelen…mensen en culturen weer met elkaar verbinden…het gezamenlijke zoeken in plaats van het verschil. We kunnen onze ogen namelijk niet sluiten voor "de grote wereld" die steeds meer dichtbij komt en steeds meer van invloed is op het dagelijks leven van eenieder. Juist in deze tijd van steeds groter wordende polarisatie is het van het grootste belang dat we op een positieve manier naar elkaar kijken en met elkaar omgaan! Dit jaar hebben we daar nog eens een extra dimensie aan gegeven door een “kwatsjhook” te creëren alwaar mensen met elkaar in gesprek kunnen over onderwerpen die betrekking hebben op integratie. Wij hebben er voor gezorgd dat er altijd mensen aanwezig zijn die vanwege hun achtergrond toch al uitnodigen voor een goed gesprek.


Ook hebben we dit jaar, misschien wel nog meer als andere jaren, gedacht aan allerlei leuke activiteiten voor kinderen, de jeugd heeft tenslotte de toekomst en kan ons straks nog wat leren over “verbinden”. Kom echt zelf maar kijken want er zitten verrassende en originele activiteiten bij! Verder hebben we weer een grote verscheidenheid aan producten van over de hele wereld, geheel binnen het karakter van het festival en voldoende lekker eten voor elk wat wils!


Muziek blijft echter een heel belangrijk onderdeel van ons festival en we hebben dan ook weer een aantal fantastische bands voor u allen geboekt!

We zien onder meer de populaire turkse band Toprağın Sesi met hele moderne en meeslepende muziek, die u echt moet komen zien! Het Broken Brass Ensemble ze spelen een kombinatie van traditionele New Orleans jazz gekruisd met hip hop Balkan en nog veel meer dus heel werelds!  De band Timbazo, die u ook zou misschien kent van De Wereld Draait Door, speelt eigenlijk “timba” , een hippe afro-cubaanse stijl inmiddels vermengd met latinjazz en veel salsa. Er kan dus ook weer ouderwets gedanst worden op Musada!! Meer info zie programma.

Eigenlijk moet u het gewoon met eigen ogen komen bekijken…de wereld gaat even meer voor u open op zondag 5 juli….op de markt in Sittard: MUSADA!!!!!!
Haidar Ibrahim.


Platform Multicultitureel Sittard

 

Welkom op de MUSADA website


Kijk verder op de site: nieuws voor meer informatie

GRATIS TOEGANG!

De Mert in Zitterd